En färgstark mosaik av människor, stadskajer och cityliv

Nu bygger vi en ny, spännande stadsdel. Inre hamnen i Norrköping kommer att präglas av ett mångfacetterat liv och en nyskapande arkitektur mixat med äldre, befintliga byggnader som ger området en charmig karaktär.

Överallt möts man av en skön vattenkontakt utmed de vackra kajerna och kanalerna. Här slår man sig ner för att njuta av stillheten, eller så deltar man i någon av de många aktiviteterna som erbjuds. Kanske intar man sin frukost på ett av caféerna intill vattnet. Och när arbetsdagen är slut samlas man på kvarterskrogen, inne eller utomhus, omgiven av levande vatten.

Närheten till innerstaden, resecentrum, stadsparken Johannisborg och det varierade utbudet av restauranger, caféer, konstnärlig verksamhet och företag ger Inre hamnen en urban atmosfär och puls. Helt enkelt en färgstark mosaik av människor, stadskajer och cityliv.

Utifrån kreativitet, kunskap och engagemang kommer Inre hamnen att utveckla lösningar för en hållbar livsstil – miljömässigt och socialt. Det genomsyrar såväl de planerade projekten som människors vardag.

Inre hamnen är en banbrytande satsning, som tar staden Norrköping till en helt ny nivå – för att hitta jämförelser får man göra en internationell utblick.

Resan mot framtiden har börjat!

Nyheter

Satsningen på Ostlänken fortsätter

|0 Comments

Nyligen presenterades statens budgetproposition. Budgeten gav fortsatt positiva besked för Norrköping gällande Ostlänken.  Regeringen skriver att nya stambanor skulle stärka järnvägens konkurrenskraft […]