Inre hamnen

Inre hamnen 2017-02-01T16:32:09+00:00
Inre hamnen

Tillsammans skapar vi Sveriges härligaste stadsmiljö.
Vad ser du framför dig?

Med attraktivt läge vid vattnet och på gångavstånd till dagens och morgondagens resecentrum växer en ny del av innerstaden fram i Norrköping. I Inre hamnen skapas en härlig stadsmiljö med en blandning av bostäder, arbetsplatser och besöksmål. Vi planerar för badplatser, småbåtshamn och nya kanaler kommer att sträcka sig in i området och ge en skön vattenkontakt i stadsdelen.

Inre hamnen kommer att byggas ut etappvis och rymma omkring 2 000 bostäder när allt är färdigbyggt. Den första utbyggnadsetappen omfattar omkring 800 bostäder med en mix av hyresrätter och bostadsrätter.

Markanvisningstävling

Nu söker vi företag som vill vara med och utveckla en central tomt för centrumverksamhet inom den första etappen av Inre hamnen i Norrköping. Läs mer om tävlingen här.

 

Karta över etapperna som Inre hamnen delats in i

Just nu pågår detaljplanearbete och förberedande arbeten med arkeologiska utgrävningar och marksanering. 2018 blir det byggstart för gator och allmänna ytor och 2019 kommer de första bostäderna att börja byggas.

Tidsplan för Inre hamnen

Dra i sidled för att navigera i tidslinjen.

Karta

Nyheter om Inre hamnen

  • En rektangulär byggnad och en rund byggnad. Båda är i glas och med raster i metall respektive trä utvändigt.

Vinnaren i Inre hamnen – en härlig kreation med glas, grönska, trä och stål

2017-03-22|Inga kommentarer

Norrköpings kommun utlyste i vintras en markanvisningstävling för en tomt i hjärtat av Inre hamnen. Juryn föll för Castellum och [...]

Norrköping syns på världens största fastighetsmässa

2017-03-16|Inga kommentarer

Varje år i mars samlas 23 000 av Europas investerare och andra aktörer i fastighetsbranschen på mässan MIPIM i Frankrike. [...]

  • Stadsplaneringsnämndens ordförande Kikki Liljeblad står framför en duk som visar en power point presentation. Presentationens bild är ett vackert foto på byggnaderna Katscha och Strykjärnet i kvällsljus.

Norrköping marknadsför sitt guldläge på MIPIM

2017-03-14|Inga kommentarer

Norrköpings tillväxt är framgångsrik. Kommunen får nya invånare och flera företag etablerar sina verksamheter här. Ökad tillväxt ger möjligheter för [...]