Inre hamnen

Tillsammans skapar vi Sveriges härligaste stadsmiljö.
Vad ser du framför dig?

Med attraktivt läge vid vattnet och på gångavstånd till dagens och morgondagens resecentrum växer en ny del av innerstaden fram i Norrköping. I Inre hamnen skapas en härlig stadsmiljö med en blandning av bostäder, arbetsplatser och besöksmål. Vi planerar för badplatser, småbåtshamn och nya kanaler kommer att sträcka sig in i området och ge en skön vattenkontakt i stadsdelen.

Inre hamnen kommer att byggas ut etappvis och rymma omkring 2 000 bostäder när allt är färdigbyggt. Den första utbyggnadsetappen omfattar omkring 800 bostäder med en mix av hyresrätter och bostadsrätter.

Markanvisningstävling

Nu söker vi företag som vill vara med och utveckla en central tomt för centrumverksamhet inom den första etappen av Inre hamnen i Norrköping. Läs mer om tävlingen här.

Karta med etappindelning

Just nu pågår detaljplanearbete och förberedande arbeten med arkeologiska utgrävningar och marksanering. Det pågår även samråd för vattenverksamhet. 2018 blir det byggstart för gator och allmänna ytor och 2019 kommer de första bostäderna att börja byggas.

Karta

Nyheter om Inre hamnen

Markanvisningstävling för centrumtomt

2016-11-23|0 Comments

Just nu söker vi företag som vill vara med och utveckla en central tomt för centrumverksamhet inom den första etappen [...]

  • En futuristisk visionsbild av framtidens Inre hamnen. Utbyggda trädäck har skapat en naturlig pool i Motala ström där folk badar. I strömmen syns människor paddla kajaker. En man joggar i förgrunden. I bakgrunden syns nya byggnader i olika arkitektoniska stilar.

Dags för samråd för vatten i Inre hamnen

2016-11-22|0 Comments

  Kanaler, kajer, bro och badplats? Vad tycker du? Måndag den 12 december är det dags för samråd för byggnation [...]

  • Inre hamnen i TV-inslag från 24NT

Inre hamnen på TV

2016-09-29|0 Comments

Ta en titt på gårdagens inslag från pressträffen  i Inre hamnen där byggherrarna presenterade vem som kommer att bygga var [...]