Framtidens resor

Framtidens resor 2016-10-25T14:47:53+00:00
Framtidens resor

Framtidens resor i Norrköping

Ingen resa börjar eller slutar på perrongen. Alla som ska till, från eller genom Norrköping behöver också ta sig fram i staden. Detta gäller inte minst för många av resorna till och från våra grannkommuner. Därför har vi startat ett projekt som syftar till snabbare, effektivare och mer attraktiva resor i och igenom Norrköping. Syftet med det är att vi alla ska få maximal nytta av Ostlänken.

Projektet Framtidens resor i Norrköping ska ta fram ett samlat nätverk för gång, cykel och kollektivtrafik. Vi vill helt enkelt åstadkomma ökad tillgänglighet, framkomlighet och kortare restider för dig som är på resande fot i vår stad.

Framtidens resor i Norrköping är ett EU-finansierat projekt. Norrköpings kommun är initiativtagare och leder även projektet. Tillsammans med ÖstgötaTrafiken och Region Östergötland arbetar projektet för de hållbara transportslagen. Projektet arbetar också för att förbättra jämställdhet, säkerhet och trygghet.

Projektet löper under tre år med start den 18 augusti 2015. När projektet är färdigt ska vi ha tagit fram ett förslag på det samlade nätverket för gång, cykel och kollektivtrafik i staden. Vi ska ha tagit fram en plan för genomförande.

sv_cef__

Karta

Nyheter

  • Barnhand håller i ett rött leksakståg som åker på en trä-räls på en gräsmatta.

Ostlänkskommunerna överens i avtal med Sverigeförhandlingen

2017-10-13|Inga kommentarer

Nu är avtalen klara mellan Södertälje, Trosa, Nyköping, Norrköping, Linköping, Region Östergötland, Landstinget Sörmland och Sverigeförhandlingen. Sedan tidigare är Ostlänkskommunerna [...]

  • Leif Lindberg, teknisk direktör i Norrköpings kommun, Luis Bellera, Business Development Director på Rover Alcisa och Malin Holen, projektchef på Trafikverket.

Det närmar sig byggstart för Kardonbanan

2017-10-09|Inga kommentarer

Leif Lindberg, teknisk direktör i Norrköpings kommun, Luis Bellera, Business Development Director på Rover Alcisa och Malin Holen, projektchef på [...]

Nu renas marken vid Kolkajen

2017-09-28|Inga kommentarer

Nu har arbetet med att rena marken i Inre hamnen kommit igång. Först ut är den så kallade Kolkajen längst [...]