Vinnaren i Inre hamnen – en härlig kreation med glas, grönska, trä och stål

Vinnaren i Inre hamnen – en härlig kreation med glas, grönska, trä och stål

Norrköpings kommun utlyste i vintras en markanvisningstävling för en tomt i hjärtat av Inre hamnen. Juryn föll för Castellum och Enter arkitekters bidrag, ett härligt förslag som fyller området med liv och aktivitet dag som kväll.

Två byggnader kommer att uppföras, en rund och en rektangulär. Konstruktionerna kommer att bestå av glas, grönska, trä och stål. Det högre, rektangulära byggnaden kommer att ha en slags trädgård, men under tak, på snedden genom hela byggnaden och öppen genom alla våningsplanen. Byggnaderna kommer att fyllas med kultur, handel, kontor och hotell och bottenvåningarna kommer att ge området liv i form av caféer och restauranger.

 

2017-03-22T16:36:23+00:00 2017-03-22|Inre hamnen, Nyheter|2 Kommentarer

2 Kommentarer

 1. Marie Karlsson 2017-05-05 vid 15:50 - Svara

  Kommer det finnas rum för bibliotek, skapande konst m.m.?

  • Next Norrköping 2017-05-09 vid 14:25 - Svara

   Hej Marie!
   Tack för din fråga. Det finns ännu inte några lokaler som är så färdigplanerade så att vi vet vilka verksamheter som kommer att finnas i byggnaderna. Fastigheterna byggs av 9 olika företag och de bestämmer själva vilka hyresgäster som de tar in. Det är fortfarande för tidigt för att veta vad det kommer att finnas för verksamheter i de olika byggandena. Men det är troligt att vissa offentliga verksamheter som exempelvis vårdcentral, bibliotek och förskola kommer att finnas. Innehållet i byggnaderna beror också på vilka beslut som varje nämnd väljer att ta framöver. Kultur- och fritidsnämnden bestämmer t.ex. om de vill ha bibliotek, rum för konst eller sport i området. Utbildningsnämnden beslutar om de vill ha förskolor och skolor i området.

   Vi som arbetar med Inre hamnen arbetar för att få en mångfald i området och vi vill därför att det ska finnas många olika funktioner där. Det är mycket viktigt att det finns ett brett utbud av kultur, konst och aktiviteter för att stadsdelen ska vara attraktiv.

   Just nu håller vi också på och arbetar med att ta fram ett konstprogram för Inre hamnen. I programmet arbetar vi med att få in konstnärliga inslag som en del av stadsutvecklingen i det offentliga rummet, exempelvis på gator, torg och i parker. Vi tycker att det är viktigt att det finns konst i Inre hamnen i framtiden.

   Vänliga hälsningar, Jennifer

Lämna en kommentar