Gustav, enhetschef

Gustav Flodén arbetar som enhetschef på spårenheten i Norrköpings kommun.

Ungefär 8 miljoner resor görs via spårvagn varje år och vi finns här för att göra det möjligt. Här kan man göra skillnad för många människor i deras vardag och bidra till det goda livet i Norrköping, berättar Gustav.

Gustav är enhetschef på Spårenheten i Norrköpings kommun.

Gustavs roll som enhetschef på spårenheten innebär att vara en nyckelfigur för att säkerställa smidig och pålitlig kollektivtrafik i staden. I hans enhet arbetar man bland annat med att underhålla spårväg, spårvagnar, belysning, trafiksignaler och trafikleder spårvägen.

– Vi finns där för alla som väljer att ta spårvagnen i stället för bilen till jobbet. För teknikintresserade är spårenheten lite som teknikmekka, säger Gustav och skrattar till.

Här kommer nyfikna och de som vill lära sig något nytt till helt rätt ställe. Att arbeta med något så unikt och personligt som spårvägsinfrastruktur ger oss frihet under ansvar. Gustav delar med sig av sin intressanta arbetslivsresa som började som elingenjör och utvecklades till att vara en central del av att bygga upp och förbättra spårvagnssystemet i Norrköping. Han har bland annat varit involverad i att etablera en ny trafikledning. För honom är känslan att kunna påverka och ha frihet att driva dessa projekt tillsammans med skickliga medarbetare oerhört viktig.

Om Gustav måste välja en plats i Norrköping som han tycker extra mycket om, är det det vackra vattenfallet i industrilandskapet. Vid årsskiftet hade han hand om projektet för ljussättningen där. Nu kan man som besökare promenera förbi och till och med starta ett ljusspel på vattnet genom att enkelt trycka på en knapp. Ett magiskt sätt att skapa en personlig upplevelse och göra platsen ännu mer speciell.

Relaterat